İÇİNDEKİLER
Gerek özel hastane gerek devlet hastanesinde diş çekimi fiyatları 2019 en çok aranan konuların başında geliyor. 2020 yılında Türkiye Dişhekimleri Birliği’nin yayınladığı klavuz ücretlendirmeye göre diş çekimi ücreti 145 TL‘dir.
Ancak diş gömülü ise bu ücret 400 TL’nin üzerine çıkabilmektedir. Diş ile ilgili operasyonlardan devlet %8 vergi almaktadır ve bu fiyatlara dahildir.
Diş çekiminde genel anestezi uygulanması durumda operasyon ücreti %50 oranında artmaktadır. Yani genel anestezili diş çekimi yüzde elli daha pahalıdır.
Devlet hastanesinde diş çekim ücreti
Devlet hastanelerinde 18 yaşına kadarki hastaların ortodontik diş tedavileri SGK tarafından karşılanmaktadır. Bunun haricinde normal diş muayenesi ücreti üzerinden fiyatlandırılmaktadır.
Özel hastanelerde diş çekimi ücreti
Özel hastanelerde 2020 yılı itibari ile minimum diş çekim ücreti 145 TL’dir. Ancak kurumlar istedikleri fiyatlandırmayı yapabildiklerinden şehrinizdeki hastaneyi arayıp daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Diş çektirmek acıtır mı?
Diş çekimi sırasında dişiniz ve diş etiniz uyuşturulacağı için herhangi bir acı hissetmezsiniz. Ancak dişin oradan çıktığını hissedersiniz. Yani ne olduğunu anlarsınız ancak diş çekimi acıtmaz.
Eğer çok korkuyorsanız genel anestezi altında diş çekimi de yaptırabilirsiniz. Diş çekimi fiyatları 2020 yılında genel anestezi ile yaklaşık olarak 250-300 TL’ye denk gelmektedir.
Hangi durumlarda diş çektirilir?
Dişin dolgu veya kanal tedavisi ile kurtarılamayacağı durumlarda genellikle beraberinde şiddetli diş ağrısı hisseden hastalarda diş çekim işlemi uygulanır. Diş çekimi 20’lik dişler söz konusu olduğunda bazı devlet hastaneleri üniversitelere yönlendirebiliyor. Bunun haricinde herhangi bir zorluğu yoktur.
Diş çekimi ameliyatına tek başına gidebilirsiniz. Operasyon 1 saatten fazla sürmemektedir. Aynı günün akşamı yemek yiyebilir, rahatça uyuyabilirsiniz.
Doktorlar ameliyat öncesinde 1 hafta antibiyotik kullanmanızı ve gargara yapmanızı tavsiye edebilir. Bu enfeksiyon bulaşmaması ve diş çekimi sırasında kanama riskini en aza indirmek için yapılır. İltihaplı diş zamanla iyileşir ve ameliyat yapılır. Ameliyat sonrasında da benzer bir tedavi uygulanabilir. Buna diş hekimi karar verir.
Uyarı: Diş ağrılarına katlanmak zorunda değilsiniz. Sırf doktordan korkup ağrıyan dişe rakı basmak veya çürük diş ile hayatınıza devam etmeye çalışmayın. Doktorlar önce dişi kurtarmaya çalışır. En son çare dişi çekerler.
Buyik dişimi çektirmek istiyorum fiyati nekadar yarsi krildi
Selamlar, yarısı kırılsa da aslında halen dişi kurtarabilirsiniz. Yine de çektirmek istiyorsanız:
Normla çekim 250-400 TL arası
Cerrahi işlem gerektiren çekimlerde: 350 – 600 TL arası
bir fiyat çıkacaktır.