İÇİNDEKİLER
Badem dünyanın besin değeri en yüksek besinidir. Ülkemizde de yetişen badem, halk arasında kıl köklerine bakım yapmak amacıyla sakal, bıyık ve saç bölgesine uygulanmaktadır. Badem yağının insan cildine herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Badem yağı, besleyici öğelerini cildinize geçirerek yenilenmeyi hızlandırır, uygulandığı bölgeyi besler bu sayede kılların daha hızlı uzamasını sağlar.
Badem yağı sakala nasıl sürülür?
Badem yağını birkaç damladan fazla olmayacak şekilde sakalınızın köklerinden ucuna doğru diş fırçası veya ince bir tarak yardımı ile nazikçe sürün.
20 dakika sonra her yağda olduğu gibi badem yağı da besleyici özelliğini kaybedecektir. Bu süreden sonra sadece ılık su ile durulayın. Hala sakalınız biraz yağlı gelebilir ancak sabun kullanmanız durumunda badem yağının etkisi kaybolacağı için buna katlanmalısınız.
Badem yağı sakala hangi sıklıkla uygulanmalıdır?
Badem yağını sakalınıza 3 günde bir sürdüğünüz takdirde daha yumuşak ve güçlü sakallara kavuşabilirsiniz. Eğer sakallarınızın çok sert olduğundan şikayetçi iseniz yumuşatmak için 2 günde bir de sürebilirsiniz. Ancak bir sakal yumuşatmanın en güzel yöntemi Hindistan cevizi yağı kullanmaktır.
Badem yağının sakala uygulanmasında yan etkiler nelerdir?
Eğer badem ve kuruyemiş türlerine alerjiniz yoksa badem yağının herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Sadece iyi durulanmadığı zamanlarda kaşıntıya sebep olabilir. Eğer sakalınızda gün aşırı bekletirseniz sivilcelenme yapabilir.
Sakal veya saç çıkması için badem yağı kullanılır mı?
Hayır. Badem yağı var olan kökleri güçlendirir asla yeni sakal, saç veya bıyık oluşumuna yol açmaz. Bunun yerine eczacınızdan alacağınız 30-40 liralık sarımsak özlü sakal çıkarıcı ilaçlar sorununuzu çözecektir.
Son olarak; badem sadece yağı sakala sürülerek değil bademi yiyerek de cildinize ve kıl köklerinize bakım yapabilirsiniz. Badem yazının başında da bahsettiğim gibi dünyanın besin değeri en yüksek besinidir.