Yüz Germe Ameliyatı nasıl yapılır, aşamaları ve yan etkileri nelerdir?

Yaşlandıkça yer çekimine karşı koyamayan yumuşak yapılarımızda sarkmalar oluşabilir. Yüz germe ameliyatının temel amacı bu yer değiştiren yumuşak bölgeleri orijinal yerlerine geri almaktır.

Yüz gençleştirme ameliyatları için belirli bir yaş yoktur. Bu tamamen cilt yapısı ile alakalıdır. Ülkemizde genelde 50-55 yaşlarında yapılmaktadır. İkinci bir yüz germe ameliyatı en erken 10-15 yıl sonra yapılması tavsiye edilir.

Yüz germe ameliyatını genellikle genel anestezi altında yapılır.  Ancak bu ameliyat derin sedastazi, lokal anestezi altında da gerçekleştirilebilir. Operasyon hastadaki probleme göre 3 ila 6 saat arası sürebilir. Genellikle bu ameliyatla birlikte üst ve alt göz kapaklarına da düzeltme işlemi gençleştirme işlemi yapılmaktadır. Operasyondan sonra hastanın 1 gece hastanede yatması tavsiye edilir. Boyun bölgesinde işlem yapılan hastalara bir diren yerleştirilir. Bu direni 24-48 saat içerisinde çekiyoruz.

Ameliyat sonrasında şişlikler ve morluklar olabilir. Bu belirtiler bir hafta içerisinde kaybolurlar. Ancak tam olarak geçmesi ve kişinin sosyal hayatında dönmesi 2-3 haftayı bulabilir.

Bütün estetik ameliyatlarda olduğu gibi yüz germe ameliyatında da doğallık en önemli prensiptir. Eğer o operasyon sonucunda doğal bir görüntü ortaya çıkmaz ise o zaman bu operasyon başarısız yapılmış demektir. Her operasyon gibi bunun da küçük komplikasyonları vardır.

Ameliyat sonrası kan toplanması dediğimiz hematom oluşabilir.

Sigara içenler veya diyabet hastaları ameliyat sonrası deri kaybı ve çürüme gibi sorunlar yaşayabilir. Fakat çok ciddi risk taşımazlar. Eğer hasta uygun ise ve ameliyat öncesi program iyi yapılırsa bu tip risklerin oldukça düşük olduğu söylenebilir.

Sağlıklı Bilgi:  Dove sabun sivilce yapar mı?

Yorum yapın