Yağ Enjeksiyonu ile İdeal Kontur ve Siluete Kavuşmak Mümkün

Yağ enjeksiyonu yüze ve hatta bazı vücut bölgeleri için doku eksiklerini düzeltmekte çok etkili. Konuyla ilgili estetik cerrah Dr. Defne Erkara bilgi verdi.

Yağ enjeksiyonu ile vücudun farklı bölgeleri ve yüz bölgesine uygulanan dolgu yöntemi sayesinde yapısal, yaşlanma, hastalık, kaza ve herhangi bir operasyona bağlı biçimde oluşan çökmeler tedavi ediliyor. Sözü edilen nedenlere bağlı çökme oluşan bölgeler için kullanılan çeşitli dolgu maddeleri bulunuyor. Son yıllarda hekimler tarafından en yaygın olarak kullanılanlarına örnek olarak; hastanın kendi vücut yağ dokusundan elde edilen yağlar, aquafill (los deline), ve hyaluronik asidi sıralayabiliriz.

Yağ Enjeksiyonu İçin Vücudun Hangi Bölgelerinden Yağ Alınır?

Liposuction ile yağ aldırma işlemi sırasında göbek ve basen bölgelerinde biriken fazla yağlar, yağ enjeksiyonu için son derece idealdir. Bu bölgelerden alınan yağlar, dirençli ve dayanıklılık gösteren özellikleri taşıdıkları için dolgu işlemi için oldukça elverişlidirler. Genellikle liposuction işlemi sırasında bu bölgelerden alınan yağlar, yüz ve vücut bölgelerine enjeksiyon işlemine uygundur.

Yağ enjeksiyonu

Yağ Enjeksiyonu Hazırlık Aşaması

Hastanın vücudunda daha önce belirlenen bölgesinden alınan yağlar, ayrıştırılarak, özel işlemlerden geçirilir. Uygulamalar sırasında enjekte edilecek biçimde hazırlanır. Etkili bir sonuç elde edilmesi için yağların operasyon öncesi alınıp, gerekli işlemlerden geçirilerek tekrar gerekli bölgeye hemen enjekte edilmesi daha kalıcı sonuçlara ulaşılmasında etkili olur.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Uygulanır?

Hastanın kendi yağ dokusu kullanılarak yapılan dolgu işlemi, kesi işlemi olmadan enjeksiyon yolu ile iz bırakmadan yapılan 30-60 dk süren bir uygulamadır. Bu nedenle yüz germe gibi ameliyatlarda yağ enjeksiyonu, operasyona destek olarak kullanılan etkili bir yöntemdir.

Yağ enjeksiyonu yapılacak bölgenin ve ortamın hijyeni sağladıktan sonra, lokal anestezi etkisi yaratacak bir krem, sonrasında lokal anestezik uygulanarak ciltteki hassasiyet azaltılır. Yağ enjeksiyonu özel bir enjeksiyon aleti aracılığı ile belirlenen alanlara hastanın ihtiyacına göre gerekli dozlarda enjekte edilmesi işlemidir. Eğer uygulama genel anestezi gerektirecek bir şekilde planlanmışsa, hasta aynı gün içerisinde günlük yaşamına geri dönebilir.

Sağlıklı Bilgi:  HEYET RAPORU TERCÜMESİ İÇİN ÇEVİRİMVAR

Yağ Enjeksiyonu Nerelere Uygulanır?

Burun yanı veya ağız kenarı derin çizgileri yok etmek, dudak, çene ve elmacık kemiğini şekillendirmek için oldukça etkili sonuçlar verir. Ayrıca, yanlış liposuction uygulaması sonrası bölgesel çöküklük problemleri ile meme ve popo büyütme işlemlerinde kullanılan bir yöntemdir. Çarpık bacak düzeltilmesi için de kullanılabilir.

Yağ Enjeksiyonu Kimlere Yapılmaz?

Hamileler, 18 yaşını doldurmamış bireyler, alerjik cilde sahip ya da akne vb cilt problemleri yaşayanlara yağ enjeksiyonu uygulanamaz. Kan sulandırıcı ilaç kullananların 10 gün öncesinde ilacı kesmesi şartı ile uygulama yapılabilir.

Yağ Enjeksiyonu Etkisi Ne Kadar Sürer?

Enjeksiyon uygulaması sonrasındaki altı aylık dönemde bölgenin hareket kabiliyetinin azlığına göre %40-60 gibi bir oranda yağ hücresi enjekte edildiği bölgelerde canlı kalmaktadır. Her hastaya göre yağların bölgede tutunma oranı değişkenlik göstermektedir.

Enjeksiyon yapılan bölgedeki yağların bir kısmı altı aylık süreçten sonra metabolizma hızına, kilo verme durumuna göre veya benzeri nedenlerden edenlerden ötürü eriyebiliyor. Gelişen teknoloji sayesinde, yağ enjeksiyonu etkisinin kalıcılığını sağlama amaçlı farklı kök hücre uygulamaları da kullanılıyor. Yeni cihazlar sayesinde hastadan alınan yağlar hava ile temas etmeden, kök hücreden zengin bir şekilde gerekli bölgeye enjekte ediliyor. Böylece kalıcık artıyor.

Yağ Enjeksiyonu Uygulaması Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygulama sonrasında uygulaması sonrası enjeksiyon alanlarına çok hafif masaj yapılarak enjekte edilen yağın dengeli dağılımına yardım edilir. Özellikle soğuk jel pedlerle 15-20 dakikada bir bölgeye kompres yapılması ödemin azaltılması açısından son derece etkili olur. Enjeksiyon noktalarında geçici şekilde kızarıklık, morarma, kaşıntı veya ağrı oluşabilir. Sıcak ortam, ödemi arttırabilir. Uygulama sonrasında sıcak havadan, hamam, buhar, sauna gibi ortamlardan uzak durulması bu yüzden gereklidir. Ayrıca hekimin önerisi ile herhangi bir enfeksiyon riskine karşı antibiyotik kullanımı riski azaltacaktır.

Detaylı bilgi için Op. Dr. Defne Erkara’nın https://www.defneerkara.com/yag-enjeksiyonunun-basarili-olmasi-icin-neler-yapilmali.html sayfasına başvurabilirsiniz.

Yorum yapın