Gargara yapmak ağız kokusunu giderir mi?

Ağız kokusunu giderici ve ağzı temizleyici özelliği bilinen gargara ağız kokusunu giderir mi? Kısa cevap: Evet, gargara ağız kokusunu giderir. Ağızda koku olmasının pek çok nedeni vardır, yeterince hijyen gösterilmemesi, ağızdaki yaralar, yiyecek artıkları, mide hastalıkları gibi saymakla bitmez. Kronik ağız kokusu için doktora gitmek utanılacak bir şey değildir. Gargara nasıl oluyor da ağız kokusuna iyi geliyor?

Her sabah ve akşam dişlerinizi fırçalasanız bile ağızda temizlenmeyen yerler bulunur. Örneğin diliniz. Dil temizliği yapmak çok önemlidir. Çünkü yiyecek artıklarının coğu dil yüzeyinde tutunur. Bunun yanında fırçalamak ve dil temizliği de yeterli değildir. Dişlerin arasına kaçmış inatçı artıkları ancak diş ipi ile temizleyebilirsiniz. Buraya kadar her şey tamamsa bir adım daha kaldı: Ağızda koku yapan yaralar ve diş eti kanamaları.

Ağız yaraları özellikle diş eti kanamaları ağızda kronik koku oluşmasına sebep olur. Diş etinde yara varsa diş ipi kullanmayı bir süre bırakmalı ve gargara yaparak yaranın enfeksiyon kapmasını engellemelisiniz.

Koku yapan ağız yaralarını geçirmek için 3 adımda tedavi:

  1. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra eczaneden alacağınız Andorex ağız gargarası ile gargara yaparak ağzınızı temizleyin.
  2. Gargaradan sonra Piraldyne oral solüsyonu ağızdaki yaralı ve kanama yapan bölgelere kendi fırçası ile sürün.
  3. 30 dakika kadar yemek ve içecek tüketmeyin.

Bütün bu aşamalardan sonra 1 hafta içerisinde ağız yaralarınız gidecek ve gargara ile ağız kokusunu tedavi etmiş olacaksınız. Daha sonrasında karbonat ve tuzu karıştırarak akşamları kendi ağız gargaranızı ucuza hazırlayabilirsiniz. Umarım gargara yapmak ağız kokusunu giderir mi? sorununa bir çözüm bulabilmişimdir.

Sabah ağzın kötü kokması içinse farklı bir sebep ve çözüm olabilir. Onun için şu yazımızdan destek alabilirsiniz: Sabah gelen kötü ağız kokusu!

Sağlıklı Bilgi:  Rakı diş ağrısına iyi gelir mi?

Ağız kokusunun çürüğe bağlı olup olmadığını nasıl anlarım?

Diş ipi ile normal bir dişinizin arasını kurcalayın. Sonra ağzınızdan çıkarıp diş ipini koklayın. Koku normal tükürük kokusu olacaktır. Aynı işlemi bu defa ağrıyan veya çürük olduğunu bildiğiniz dişin arasında yapın. Bu defa kokladığınızda çürük et kokusu gibi kötü bir koku alırsanız ağız kokusunun sebebi çürük dişlerinizdir.

Çürük dişi kurtarmak için çürük olan kısım diş yüzeyinden temizlenmesi gerekir. Diş hekimi aletleri ile bunu yüzeyden temizler ve oluşan boşluğa dolgu yapar. Bu sayede tekrar çürümesi engellenir. Ağız kokusu tedavisi başarı ile gerçekleşir.

Çürük diş kurtarılamayacak durumdaysa diş çekilir. 2019 diş çekim ücretleri için tıklayınız.

Yorum yapın